Speeltoestellen

speeltoestellen-hout

Voor kinderen, jong en oud, bieden speeltoestellen ontzettend veel speelplezier. Een speeltoestel is een houten frame, waaraan diverse speelattributen bevestigd kunnen worden. Populaire keuzes zijn bijvoorbeeld de schommel, klimtouw, ringen en natuurlijk een glijbaan met trap. Een speeltoestel is in veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Bovendien is een speeltoestel, voor een handige doe-het-zelver, ook goed zelf te bouwen.

 

Schommels

De meest populaire toepassing van het speeltoestel is met één of twee schommels. Schommels zijn leuk voor jong en oud en zijn in allerlei soorten verkrijgbaar. Zo zijn er speciale schommels voor peuters, zodat ze niet kunnen vallen. Ook zijn er planken, schotels en flexibele schommels. Ook leuk is een vogelnest of mega-schommel. Hier kan je bovenop zitten of liggen met één of twee kinderen.

 

Klimtouw en andere attributen

Als de kinderen wat ouder zijn, komen de andere attributen ook om de hoek kijken. Zo vinden veel kinderen het leuk om te klimmen, bijvoorbeeld met een klimtouw, net of ladder. Ook turnringen en trapezes kunnen erg leuk zijn om aan te hangen of in te klimmen. Op de meeste toestellen is ruimte voor 2 attributen, dus je kan ook een klimtouw combineren met een schommel. Zo is er altijd iets leuks om mee te spelen buiten!

 

Speelhuisje met speeltoestel

Speeltoestellen kan je ook met een montageset aan een muur of hoog object vastzetten. Hierbij zijn 2 steunpalen minder nodig, waardoor het speeltoestel ook minder voordelig wordt. In plaats van deze twee poten, zet je hem aan die zijde vast aan de muur. Ook kan je deze zijde vastzetten aan een ander speelhuisje. Zo krijg je een leuke combinatie van speelhuisje met speeltoestel en kunnen de kinderen urenlang buiten spelen.