Zelfbouw speeltoestellen

zelfbouw-speeltoestel

 

Houten zelfbouwtoestellen zijn steeds meer in trek. Een zelfbouwtoestel kan leuk worden gecombineerd met bijvoorbeeld schommels, klimrekken, klimnetten, glijbanen en nog veel meer. Het toestel is makkelijk zelf te configureren. Ook is het mogelijk om een toestel met een vast combinatie aan attributen te nemen. Deze attributen kunnen later uiteraard wel gewisseld worden.

Speeltoestel zelf bouwen

Een zelfbouw toestel is in vele varianten leverbaar. Zo kunt u een kant en klaar pakket kopen, waarin alles reeds op maat is gemaakt en alle onderdelen bij geleverd worden. Ook kunt u een toestel krijgen waarbij normale lengtes palen worden geleverd en u deze zelf nog op maat moet maken en voorboren. De laatste optie is om alle materialen zelf aan te schaffen en zelf het toestel samen te stellen en op te bouwen. Zo hoeft u alleen nog maar een schommel te bestellen.

Combineren met speelhuis

Een speeltoestel is ook leuk om te combineren met een speelhuis. In plaats van 4 poten, heeft het toestel dan 2 poten en wordt de andere kant aan het speelhuisje bevestigd. Zo wordt de combinatie nog leuker! Met dezelfde manier van vastzetten kan deze vorm van het toestel ook aan een muur worden gemonteerd. Losstaand kan het toestel met 4 poten stevig worden neergezet.

speeltoestel-en-speelhuis

Schommels

Speeltoestellen worden meestal gecombineerd met één of meerdere schommels. Ook schommels zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. De standaard schommel kan worden vervangen voor een vogelnestschommel, schotelschommel (om op te staan), schommelzak, flexschommel, of peuterschommel. Al deze soorten zijn ook weer in allerlei vrolijke kleuren leverbaar, bijvoorbeeld roze, groen, blauw, rood of gewoon zwart.